Anne Doornbos

Anne Doornbos

Foto van Anne Doornbos
E-mailadres: a.doornbos@raadgemeentenoordenveld.nl
Logo van PvdA
Fractie: PvdA Periode: van: 23 april 2014 tot: Functie: Fractievoorzitter

Ik ben op 28 juli 1948 geboren op Erica in Zuid-oost Drenthe in een boerengezin. Opgevoed in een echt ARP-gezin – ik ben nog altijd lid van de Protestantse Kerk- koos ik rond mijn veertigste voor de PvdA. Want daarin vind ik mijn idealen over een eerlijke samenleving het duidelijkst terug.

Ik ben gehuwd, heb vier kinderen en inmiddels drie kleinkinderen. Na een loopbaan van 43 jaar in het welzijnswerk en de overheid ben ik nu met pensioen. Voor dat pensioen was ik ruim vijftien jaar gemeentesecretaris van Noordenveld. En nu dus in de raad. Dat is een ongebruikelijke stap. Maar ik heb hem gezet omdat ik a) het eervol vind om volksvertegenwoordiger te zijn en b) omdat het mij leuk en boeiend lijkt om na zoveel jaren aan de uitvoering te hebben gewerkt nu de bestuurlijke kant van nabij mee te maken.

Ook op veel andere manieren ben ik nog betrokken bij de samenleving. Zo ben ik actief in een zevental besturen op maatschappelijk en cultureel gebied. Ik zet mij in voor de streektaal, als schrijver/publicist en bestuurder. Als voorzitter van de Stichting Huus van de Taol ben ik de taoldrost van Drenthe. Ben redacteur van de dorpskrant in Een, waar ik woon. Juist, de Eenige Courant. En ik speel toneel, volleybal en ben een beetje hobbyboer.

In de fractie zijn mijn aandachtsgebieden algemeen bestuur, financiën, cultuur en werk en inkomen.